Meteoroloji duyurdu: Önce güneş, sonra yağmur!

Meteoroloji'den gelen bilgilere göre bugün yurdun büyük bölümünde hava parçalı ve az bulutlu olacak. Öğle saatlerinden sonra Trakya'da etkili olmaya başlayacak sağanak yağışlar, akşam saatleri itibarıyla İstanbul'a ulaşacak. Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? İşte detaylar...

YAŞAM 27.09.2022, 10:26 28.09.2022, 08:45 Hakan Öksüz
Meteoroloji duyurdu: Önce güneş, sonra yağmur!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün (27 Eylül Salı) gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Aktarılan bilgilere göre bugün yurt genelinde parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Öğle saatlerinden sonra Edirne'de başlayacak sağanak yağışlar, akşam saatleri itibarıyla İstanbul'un Avrupa yakası, Trakya geneli ve Çanakkale'de etkisini gösterecek. Yağışların gece saatleri itibarıyla İzmir'de de etkili olacağı kaydedildi.

Yurt genelinde hava sıcaklığı 

Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? Meteoroloji'den gelen bilgilere göre iç ve doğu bölgelerde artışa geçen hava sıcaklığı, mevsim normalleri civarına çıkacak.

Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa'da sıcaklıklar 35 derece civarına çıkacak. Yağışların etkili olacağı Trakya'da hava sıcaklığı ortalama 26 derece olacak. İstanbul'da da hafta sonuna doğru hava sıcaklıklarında 3-4 derecelik artış görüleceği kaydedildi.

Antalya'da hafta sonu hava ısınacak!

Bugün Antalya'da ölçülen hava sıcaklığının 27 derece olduğu ancak günler içerisinde 39 derece civarına çıkacağı kaydedildi. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürü Yardımcısı Hasan Acar, kent merkezindeki sıcaklıkların 34 dereceyi bulabileceğini söyledi. Hava sıcaklığında hafta ortasında bir artış beklediklerini kaydeden Acar, yeni hava kütlelerine göre değerlendirmelerini değiştirebileceklerini belirtti.

Yorumlar (0)