Meteoroloji duyurdu: Kuvvetli sağanak ve fırtınaya dikkat!

17 Ocak 2023 Salı gününe dair hava tahmin raporunu yayımlayan Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışların etkili olmasının beklendiği bölgeleri duyurdu. 5 ile turuncu, 14 ile sarı kodlu uyarı verildi. İşte yurt genelinde beklenen hava durumu...

YAŞAM 17.01.2023, 09:28 17.01.2023, 09:35 Hakan Öksüz
Meteoroloji duyurdu: Kuvvetli sağanak ve fırtınaya dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 Ocak 2023 Salı gününe ilişkin hava tahmin raporunu paylaştı. Aktarılan bilgilere göre Marmara'da kuvvetli rüzgarların etkili olacağı bekleniyor. Meteoroloji'den 5 ile turuncu, 14 ile sarı kodlu uyarı geldi. 

Kuvvetli yağışlar etkili olacak

Bugün Trakya'nın batı kesimlerinde, Ege kıyılarında, Antalya'da ve Hatay'ın güneyinde sağanak yağış bekleniyor. Balıkesir’in batı kıyılarında yer alan ilçelerde sağanak yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Kuvvetli sağanaklar nedeniyle su baskınlarının yaşanabileceği belirtiliyor. Tunceli ve Erzincan'da ise günün kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yurdun büyük bölümünde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir havanın hakim olacağı tahmin ediliyor.

Bu bölgelerde kuvvetli rüzgarlar bekleniyor

Edinilen bilgilere göre hava sıcaklığında ciddi bir değişiklik olmayacak. Yurt genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarın Ege ve Trakya'da genellikle güney yönlerden eseceği kaydedildi. İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Ege ve Marmara'da etkili olacak rüzgarlar, yer yer kuvvetli (60-90 km/sa) esecek. Kuvvetli rüzgarlar nedeniyle çatı uçması, direk devrilmesi ve baca kaynaklı zehirlenmelerin yaşanabileceği uyarısında bulunuldu. 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden Marmara'ya uyarı

Marmara Bölgesi genelinde bugün kuvvetli rüzgarlar etkili olacak. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden gelen uyarıya göre bugün özellikle sabah saatlerinde İstanbul, Sakarya, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova'da kuvvetli rüzgarların etkili olacağı tahmin ediliyor. 

Yorumlar (0)