Meteoroloji duyurdu: Kavurucu sıcaklara dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Ağustos 2022 Pazartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji’den alınan verilere göre bugün yurdun doğu ve güney kesimlerindeki sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde hissedilecek. 

YAŞAM 01.08.2022, 09:51
Meteoroloji duyurdu: Kavurucu sıcaklara dikkat!

Yurt genelinde etkili olan sıcak hava dalgası, özellikle doğu ve güney kesimlerde hayatı olumsuz etkiliyor. Günlük hava durumu tahminini paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün de güney ve doğu bölgelerdeki sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini duyurdu. Kavurucu sıcaklara karşı vatandaşlar uyarılırken, özellikle öğle saatlerinde riskin daha da arttığı belirtildi. 

İç Anadolu Bölgesi’nde hava açık

Bugün İç Anadolu Bölgesi’nin genelinde güneşli ve açık bir hava bekleniyor. Yurdun kuzey kesimlerinde ise parçalı bulutlu hava görülecek. Meteoroloji’den alınan verilere göre bu bölgede dönem dönem bölgesel yağışlar da etkili olacak. Bugün Kuzey Ege ve Marmara denizlerinde rüzgârın kuvvetli esmesi bekleniyor. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde termometreler 40 dereceyi aşacak

Marmara Bölgesi’nde bugün parçalı bulutlu bir hava görülecek. Ege Bölgesi’nde ise güneşli hava etkili olacak. Akdeniz Bölgesi’ndeki kavurucu sıcaklar bugün de hissedilecek. Adana ve çevresindeki hava sıcaklığı 36 dereceye kadar çıkacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki hava sıcaklıklarının ise gün içinde 41-42 dereceye kadar tırmanması bekleniyor. 

Yorumlar (0)