Meteoroloji duyurdu: Çöl sıcaklıkları gidiyor, soğuklar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava tahmin raporu açıklandı. Yağışlı ve serin bir havanın kendisini hissettirmeye başlayacağı ülke genelinde perşembe ve cumadan günlerinden başlayarak hava sıcaklıkları etkili bir şekilde düşüşe geçecek. İşte İzmir, Ankara, İstanbul ve diğer kentlerde tahmin edilen hava durumu...

YAŞAM 20.09.2022, 09:18 20.09.2022, 10:10
Meteoroloji duyurdu: Çöl sıcaklıkları gidiyor, soğuklar geliyor

Geçtiğimiz hafta sonunda ülke genelinde etkisini gösteren çöl sıcaklıkları, yeni haftada yerini yağışlı ve serin bir havaya bıraktı. Perşembe ve cuma günlerinden başlayarak hava sıcaklıklarının büyük bi oranda düşeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu ayaz, Karadeniz sulu kar bekliyor

İstanbul'da perşembe ve cuma günlerinden itibaren hava sıcaklıklarının 16 dereceleri görmesi beklenirken, İç Anadolu ve Ankara’da da ayaz etkisini gösterecek. Karadeniz’in yüksek kesimlerinde ise sulu kar görülmesi bekleniyor.

20 Eylül 2022 hava durumu

Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, yurt geneli parçalı bulutlu, kuzey bölgeler ise yer yer çok bulutlu, Ardahan, Bingöl, Tunceli, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay kıyıları, Antalya’nın iç kesimleri, Sakarya, Karadeniz ile Kocaeli, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu çevrelerinin bölgesel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı ve sağanak yağışlı, diğer kesimlerin ise açık ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların Samsun'un batı ilçelerinde, Sinop, Çorum ve Amasya çevreleri ile Kastamonu'nun doğusunda bölgesel şekilde kuvvetli görülmesi bekleniyor. Hava ısısının kuzeydoğu bölgelerde biraz yükselişe geçeceği, diğer bölgelerde ise büyük bir değişiklik yaşanmayacağı, çoğunlukla mevsim normalleri etrafında görüleceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da bugün hava nasıl?

İstanbul, az ve parçalı bulutlu, doğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu, Sakarya ve Kocaeli kesimleri öğle saatlerinden sonra bölgesel olmak üzere sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinde görülmesi bekleniyor. İstanbul'da perşembe gününden başlayarak hava sıcaklıkları büyük bir oranda düşmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)