Meteoroloji duyurdu: Bu bölgelerde hava ısınacak!

Meteoroloji'den gelen son tahminlere göre yurdun büyük bölümü, günü açık ve az bulutlu geçirecek. Bazı bölgelerde sağanak yağışlar etkili olacak. Güneydoğu ile Akdeniz bölgelerinde sıcaklık mevsim normallerini aşacak. İşte detaylar...

YAŞAM 21.07.2022, 09:13 Hakan Öksüz
Meteoroloji duyurdu: Bu bölgelerde hava ısınacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Temmuz Perşembe gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre yurdun büyük bölümünde hava açık ve az bulutlu olacak. Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da öğle saatlerinden sonra sıcaklık artacak. Batman'da termometreler 40 dereceyi gösterecek.

Doğu ve Batı Karadeniz'de yağış var

Doğu Karadeniz kıyılarında yağışlı hava etkisini gösterecek. Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan ve Kars'ta sağanak yağışlar etkili olacak. Akşam saatlerinde Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın'da da sağanak yağışların görülmesinin beklendiği duyuruldu. Bu saatlerde Ordu, Giresun ve Trabzon'dan çekilecek yağışlı hava kütlesinin, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde etkili olacağı belirtildi.

İç ve kuzey bölgelerde sıcaklık mevsim normallerinde

Yurdun diğer bölgelerinde güneşli hava hâkim olacak. Doğu Anadolu ile Akdeniz'in dışında İzmir ve Edirne'de de sıcaklıklar mevsim normallerini aşacak. Yurdun iç ve kuzey bölgelerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinde olacak. Sıcaklığın yüksek olacağı Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da rüzgâr batıdan esecek.

Yorumlar (0)