Meteoroloji duyurdu: 23 Nisan, şanına yakışır havayla geliyor

Meteoroloji, bugün ve hafta sonu için hava durumu tahminlerini yayınladı. Yapılan analizlere göre artık ilkbahar havası yurda tamamen yerleşti. Güneşin kendisini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı günlerde heyelan, sel ve su basması gibi tehlikeler de boy göstermeye başladı. Uzmanlar, dağların zirvesinde biriken karların aniden eridiği bugünlerde özellikle dağlık bölgeler ile dere yatağı kenarında yaşayan vatandaşları uyardı. 

YAŞAM 22.04.2022, 10:44
Meteoroloji duyurdu: 23 Nisan, şanına yakışır havayla geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun son hava durumu tahmin raporlarını yayınladı. İlkbahar havası artık yurda kesin olarak giriş yaptı. Özellikle kıyı şehirlerde sıcaklıkların 30 dereceye yaklaştığı bugünlerde zaman zaman parçalı bulutlar ve bahar yağışları görülecek. Gelip geçici olan bu yağışlar, vatandaşların hayatını aksatmayacak şekilde gerçekleşecek. Çoğunlukla açık olan gökyüzü, özellikle dağlık alanlar ile dere yatağı kenarında yaşayanları etkileyecek. Dağlarda biriken karların aniden erimesi sebebiyle dere yatağında taşma, su baskını, sel ve heyelan görülebilir. 



Hava sıcaklığı hızla artıyor

Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis görülmesi muhtemelken Doğu Anadolu haricindeki tüm şehirlerde hava sıcaklığı 5 derece birden artacak. Çoğunlukla güney ve doğu kesimlerinde hafif rüzgarlar görülecek. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’daki eğimli yamaçlarda ise çığ tehlikesi bulunuyor. 



Hafta sonu hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre 23 ve 24 Nisan tarihlerinde yurdun havası iyiden iyiye ısınacak. Turizm sezonunun resmi olarak açıldı. Ancak özellikle Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıkların ani olarak yükselmesi karşısında uzmanlar yaşlıların, kalp ve tansiyon sorunu olanların mümkün olduğunca öğle saatlerinde dışarı çıkmaması yönünde uyarılarda bulunuyor.

Yorumlar (0)