Meteoroloji'den yurt geneli için kritik uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok kente sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

YAŞAM 20.08.2019, 10:09 20.08.2019, 10:13
Meteoroloji'den yurt geneli için kritik uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden İstanbul başta olmak üzere yurt genelini ilgilendiren sağanak yağış uyarısı geldi. 

Buna göre, İstanbul'un salı, çarşamba ve perşembe günleri gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz'de Toroslar ile Marmara Bölgesi'nin bazı illerinin de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul'da etkili olan ve bir kişinin ölümüne neden olan sağanak yağışın ardından gözler yeni hava tahmin raporuna çevrildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı.

Birçok kente yağış uyarısı verildi 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, salı günü akşam saatlerine kadar Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak.

İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz'de Toroslar ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Yalova çevreleri ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

İstanbul'u yine yağışlı günler bekliyor

İstanbul'un salı, çarşamba ve perşembe günleri gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar cuma ve cumartesi günleri sona eriyor. 
İstanbul'da bu hafta sıcaklık 24-29 dereceleri arasında öngörülüyor.
 

Yorumlar (0)