Meteoroloji'den yağış uyarısı!

Yazın ortası geldi, meteorolojiden yağış uyarıları bitmedi... İşte yağış uyarısı yapılan illerimiz...

YAŞAM 14.07.2019, 10:20
Meteoroloji'den yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Nevşehir, Kayseri, Isparta ve Artvin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülüyor. 

Yağışların Çanakkale, Bursa, Yalova, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manisa, Düzce, Zonguldak, Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığının Marmara'da 1 ila 3 derece azalacağı, iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik yaşanmayacağı öngörülüyor. 

Rüzgâr

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Vatandaşlara uyarı

Yağışların Çanakkale, Bursa, Yalova, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manisa, Düzce, Zonguldak, Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara (ani sel, su baskını, yıldırım v.b.) dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda  uyarıda bulunuldu. 


 

Yorumlar (0)