Meteoroloji'den yağış, çığ ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre bugün yurdun pek çok kesiminde sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışlar bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kara dönüşecek. Çığ tehlikesinin bulunduğu bölgeleri veren Meteoroloji, toz taşınımına karşı da uyardı.

YAŞAM 06.03.2023, 08:10 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den yağış, çığ ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Mart 2023 Pazartesi gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Yurdun büyük kısmına akşam saatlerine kadar sağanak yağış ve karla karışık yağmurun etkili olmasının beklendiği bildirildi. Doğu Anadolu, Karadeniz geneli, İç Anadolu, Akdeniz, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde bugün yağışlı bir hava hakim olacak.

Yağışlar yer yer kara dönüşecek

Doğu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek bölgelerinde, Doğu Anadolunun kuzeyi ile doğusunda ve İç Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor. Yer yer kara dönüşecek karla karışık yağışların; Kahramanmaraş'ın batısı, Hatay, Hakkari, Osmaniye, Sinop ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Yurdun batı ve kuzey kesimlerinde sıcaklık 3-5 derece düşecek. Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde ve İç Anadolu'nun kuzeyinde yer yer fırtınaya dönüşeceği tahmin edilen rüzgarın, genellikle güney yönlerden eseceği kaydedildi.

 

Çığ tehlikesi devam ediyor

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yükseklerinde çığ tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Bu bölgelerin yüksek kesimlerinde yaşayan vatandaşların tedbirli olması gerektiği vurgulandı. 

Toz taşınımına dikkat

Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde ise toz taşınımı hadisesi bekleniyor. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesi ile hava kalitesinin düşeceği kaydedildi. Bu durumun trafikte bazı risklere yol açabileceği belirtildi.

Yorumlar (0)