Meteoroloji'den turuncu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı iller için "turuncu" uyarı yayımlandı. Bugün 3 kentte kuvvetli yağışlar etkili olacak. Kar yağışının etkisini sürdürdüğü doğu bölgelerinde çığ tehlikesi var.

YAŞAM 03.02.2021, 08:51 03.02.2021, 16:24
Meteoroloji'den turuncu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aydın, Manisa ve sel felaketi ile altındaki İzmir için "turuncu" koda sahip "sağanak yağış" uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan uyarıda şöyle denildi:

"Yapmış olduğumuz şiddetli yağış uyarısı sonrası İzmir’de etkisini gösteren yağışlı sistem, İzmir genelinde metrekareye 40 ila 125 kilogram yağış bırakmış, su baskınları ve sel felaketlerinin yaşanmasına yol açmıştır. Yağışların Aydın’ın kuzeybatı kıyılarında ve İzmir’de aralıklarla ve yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. Bu nedenle meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması yarar sağlayacaktır."

İstanbul, Yalova ve Bursa çevresinde ise havanın parçalı bulutlu olacağı, yer yer ise sağanak yağışın etkisini göstereceği bildirildi.

Çığ tehlikesi

Diğer taraftan Bayburt, Bitlis, Gümüşhane, Hakkari, Muş, Şırnak, Trabzon ve Van'da "turuncu" koda sahip "çığ tehlikesi" uyarısında bulunuldu.

Perşembe günü yağışların Ege kıyılarını terk edeceği ve güneşin yüzünü tekrar göstereceği belirtiliyor. Türkiye'nin doğusunda Kars ve Erzurum kentleri dışında kar yağışı beklenmiyor.

Meteoroloji'nin "turuncu" uyarısı nedir?

Turuncu uyarıya göre hava durumu tehlikelidir. Uyarısı yapılan meteorolojik hadisenin çok sık görülmediği anlamına gelmektedir. Kayıpların ve hasarların yaşanma ihtimali bulunmaktadır. Çok tedbirli olunması gerekir ve güncel meteorolojik tahminlerin dikkatle takip edilmesi gerekir.

Yorumlar (0)