Meteoroloji'den "süper hücre" uyarısı: Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün öğle saatlerinden sonra Ege'de başlayacak yağışlar, akşam saatleri itibarıyla Marmara'nın güneyi ile batısında "kuvvetli" olacak. Marmara'da ve Ege kıyılarında kuvvetli rüzgarlarla birlikte toz taşınımı hadisesi bekleniyor. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Detaylar haberde...

YAŞAM 16.05.2023, 09:11 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den "süper hücre" uyarısı: Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre öğle saatlerinden sonra Ege'nin iç kesimleri, Marmara'nın güneyi ve Çanakkale'de sağanak yağış etkili olacak. 

Güney Marmara'da süper hücre bekleniyor

Akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güneyi ile batısı ve Kuzey Ege'de etkisini gösterecek kuvvetli yağışlara karşı uyarı yapıldı. Bu bölgede beklenen kuvvetli yağışların, ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara yol açabileceği kaydedildi. Güney Marmara'da akşam saatlerine kadar havanın ısınacağı ve "süper hücre" yağışının etkili olacağı belirtildi.

Hava sıcaklığı artıyor

Aktarılan bilgilere göre Ege kıyılarında ve Marmara'da toz taşınımı hadisesi görülecek. Hava sıcaklığı Türkiye genelinde 2-4 derece artacak. Yurdun batısında hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak. Kıyı Ege ve Marmara'da ani kuvvetli rüzgarların ve kısa süreli fırtınaların etkili olabileceği kaydedildi.

Yorumlar (0)