Meteoroloji'den sis, pus ve sağanak uyarısı

Meteoroloji, 4 Ocak 2022 Çarşamba gününe ilişkin hava raporunu yayımladı. 8 ile sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji, yoğun sis ve pus nedeniyle bazı bölgelerde görüş mesafesinin düşeceğini bildirdi. Bazı illerde ise sağanak yağışın beklendiği kaydedildi. İşte detaylar...

YAŞAM 04.01.2023, 09:53 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den sis, pus ve sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Ocak 2022 Çarşamba gününe dair hava durumu tahmin raporunu paylaştı. 8 il için sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji, sis ve pus hadisesinin etkili olacağı bölgeleri paylaştı. İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa, Edirne, Kırklareli, Manisa ile Çanakkale'de sis ve pus nedeniyle görüş mesafesinin düşeceği kaydedildi.

Görüş mesafesi düşecek

Sis ve pus hadisesi nedeniyle düşecek görüş mesafesinden dolayı trafikte bazı olumsuzlukların yaşanabileceği aktarıldı. Öğle saatlerinden sonra bazı illerde hafif sağanak yağışların etkili olacağı kaydedildi. 

Bu illerde sağanak yağış var

Öğle saatlerinden sonra İstanbul'da etkisini gösterecek sağanak yağışların; Kocaeli, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Sinop kıyılarında da etkili olacağı belirtildi. Günün ilerleyen saatlerinde Samsun ve Ordu taraflarında da etkisini gösterecek sağanak yağışların, akşam saatleri itibarıyla Doğu Karadeniz'e kayacağının tahmin edildiği vurgulandı.

Hava sıcaklığı nasıl olacak? 

Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? Karadeniz kıyılarında hava sıcaklığı ortalama 13-14 derece, Marmara'da 9-13 derece ve Ege'de 10-17 derece arasında olacak. İç Anadolu'da ise iller arasında yüksek farklar görülecek. 

Çankırı'da sıfırın altında eksi 1 dereceye inecek hava sıcaklığı, Ankara'da ortalama 9 derece olacak. Akdeniz'de termometreler 20 dereceyi gösterecek. Doğu bölgelerde de hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak.

Yorumlar (0)