Meteoroloji'den sis, buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son tahminlere göre yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Türkiye genelinde yağış beklenmezken yurdun birçok bölümünde sis, buzlanma ve don olayları etkili olacak.

YAŞAM 18.12.2019, 08:14 18.12.2019, 10:15

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 18 Aralık hava durumu raporuna göre Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Diğer taraftan ülkenin bazı bölgelerinde ise sis, don ve buzlanma etkili oluyor.

Yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre yurt genelinde yağış beklenmiyor. Yurdun batı kesimleri parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis var. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Yoğun sis

Türkiye genelinde etkili olan kuvvetli yüksek basınç merkezi sebebiyle İç ve Doğu Anadolu, İç Ege, Trakya ve Marmara'nın güneyinde gece ve sabah saatlerinde yoğun olmak üzere yer yer sis hadisesi yaşanacak. Görüş mesafesindeki azalma sebebiyle başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

İSTANBUL °C, 15°C

Az bulutlu, yer yer puslu ve sisli

ANKARA °C, 9°C

Az bulutlu, yer yer puslu ve sisli

İZMİR °C, 18°C

Parçalı bulutlu, iç kesimleri yer yer puslu ve sisli

Yorumlar (0)