Meteoroloji'den şiddetli yağış, rüzgar, toz taşınımı ve çığ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Mart Çarşamba gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun önemli bir kesiminde sağanak yağışlar etkili olacak. Kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı olumsuzluklar yaşanabilir. İşte detaylar...

YAŞAM 15.03.2023, 08:15 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den şiddetli yağış, rüzgar, toz taşınımı ve çığ uyarısı

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurdun bazı kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışlar etkili olacak. Doğu Anadolu'nun güneyi, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz, Ağrı, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sinop, Burdur, Antalya, Güneydoğu Anadolu, Ege ve Sakarya hariç Marmara'da sağanak yağış bekleniyor.

Deprem bölgesinde kuvvetli yağış

Deprem bölgesinde yağışların çok kuvvetli, yer yer ise şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Elazığ'ın batı ilçeleri, Kahramanmaraş'ın doğu ve kuzey ilçeleri, Malatya'nın güneyi, Adıyaman, Hakkari ve Şırnak dolayları, Sivas, Güneydoğu Anadolu, Kıyı Ege ile Doğu Anadolu'nun batı kesimlerinde etkili olması beklenen çok kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği kaydedildi. 

Hava sıcaklığı nasıl olacak? 

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun iç ve kuzey bölgelerinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği kaydedildi. Güney bölgelerde ise sıcaklıkta önemli bir değişiklik olmayacak. Adana ve Mersin civarında termometreler 21 dereceyi gösterecek. 

Kuvvetli rüzgarlardan dolayı baca zehirlenmeleri yaşanabilir

Rüzgar ise genellikle güney ve güneydoğudan esecek. Kıyı Ege, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ve kuzeyi ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde rüzgar güneyden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) esecek. Kuvvetli rüzgarlardan dolayı çatı uçması, baca zehirlenmeleri, direk ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi. 

Toz taşınımı ve çığ uyarısı

Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı sürüyor. Solunum yolu hastalıkları bulunan kişilerin özellikle tedbirli olması gerekiyor. Toz taşınımı nedeniyle hava kalitesi ve trafikte görüş mesafesi düşecek. Öte yandan Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek yamaçlarında da çığ tehlikesi devam ediyor.

Yorumlar (0)