Meteoroloji'den sarı ve turuncu alarm: Kuvvetli yağış kapıda!

18 il için "sarı", 5 il için "turuncu" kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, kuvvetli yağışın etkisini göstereceği bölgeleri duyurdu. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak?

YAŞAM 20.05.2023, 09:05 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den sarı ve turuncu alarm: Kuvvetli yağış kapıda!

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre bugün yurdun büyük bölümünde kuvvetli sağanak yağış etkili olacak. 18 il için "sarı", 5 il için "turuncu" kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, yağış beklenen bölgeleri sıraladı.

Yağış beklenen bölgeler

Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Doğu Karadeniz, Orta ve Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, İç Anadolu, Akdeniz, Ege'nin kuzey ve iç kesimleri ile Marmara'da gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimleri için de toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Bu bölgelerde kuvvetli yağış var

Isparta'nın doğu ilçeleri, Çankırı, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Konya, Kırıkkale, Ankara ve Batı Karadeniz'in iç bölgelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların; ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu gibi olumsuzlukları beraberinde getirebileceği kaydedildi.

Hava sıcaklığı tablosu

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun büyük kısmında hava sıcaklığı, mevsim normalleri civarında olacak. Batı kesimlerde ise mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyredecek. 

Yorumlar (0)