Meteoroloji'den 'sarı' uyarı

Marmara'nın doğusu, Karadeniz (Bayburt hariç), Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Kütahya, Ardahan ve Kars çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. İstanbul'un Anadolu yakasında da bugün yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.

YAŞAM 04.08.2019, 10:16
Meteoroloji'den 'sarı' uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son tahminlere göre, bugün yağışların; Zonguldak, Düzce, Bartın, Ordu, Trabzon ve Giresun çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sakarya'nın doğusu, Samsun'un doğu ilçeleri ve Tokat'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 km/m2) olması bekleniyor. Meteoroloji'den bu bölgeler için 'sarı' uyarı da yapıldı.

Sarı uyarı nedir?

Meteoroloji'nin sitesindeki açıklamada sarı uyarı için şu tanım yapılıyor: "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır."

İstanbul'da yaşayanlara uyarı

Diğer taraftan, bugün İstanbul'un özellikle Anadolu yakasında da sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Hava sıcaklıkları değişiyor mu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtiliyor.

Rüzgarın ise Batı ve Orta Karadeniz’de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde; batı ve kuzeybatı, güney kesimlerde yer yer; güneybatı, Marmara ile zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette,  esmesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

İstanbul: Parçalı bulutlu, Anadolu yakası yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

İzmir: Az bulutlu ve açık 35

Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

Bursa: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Antalya: Az bulutlu ve açık 31

Samsun: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. 30

Trabzon: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. 29

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 30

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40

Yorumlar (0)