Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: 7 ilde kuvvetli yağışlara dikkat

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yarın sabah saatlerinden sonra İstanbul’un Anadolu yakası ile boğaz çevresi, Bilecik, Bursa, Sakarya, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Balıkesir’in doğusunda kuvvetli yağış beklendiği duyuruldu.

YAŞAM 31.05.2021, 16:36
Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı: 7 ilde kuvvetli yağışlara dikkat

Meteorolojinin yaptığı kuvvetli yağış uyarısında, yağışların yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği açıklanırken, ‘sarı kodlu' uyarı verildi ve olumsuz durumlara karşı dikkatli olunması istendi.

Haziran’ın ilk günü mevsim normallerinde altında sıcaklıklar

Yarından itibaren gireceğimiz haziran ayının, mevsim normallerinin altında bir sıcaklıkla karşılanacağı açıklanırken yeni ayın ilk 10 gününde beklenen serin havaya yağışların da eşlik edeceği bildirildi.

Bugün Ankara, Bursa ve İstanbul’da sağanak yağış beklenirken üç kentte de sıcaklıkların 18-19 civarında seyredeceği, Antalya ve İzmir’de ise yağmur yağışının beklendiği açıklandı.

Marmara Bölgesi’ne ‘sarı uyarı’

Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların düşmesiyle havanın, kışı andıracağı bildirilirken gün boyunca bölgede sağanak yağışların süreceği açıklandı. Kocaeli ve Sakarya tarafında yağışların, daha kuvvetli olması beklenirken yarının da yağışlı geçeceği ifade edildi. 

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'ne yönelik sarı kodlu bir uyarı yaptı. Söz konusu uyarıda; Marmara'nın doğu bölümünde Bilecik, Bursa, Sakarya, Yalova, Kocaeli, Balıkesir’in doğusu ile İstanbul’un Anadolu yakası ve Boğaz çevresinde yarın için beklenen kuvvetli yağışların olumsuzluklara neden olabileceği açıklandı.



Ege Bölgesinde özellikle  Kütahya'da daha çok olmak üzere Muğla şehrine kadar bölgede yağmur geçişlerinin beklendiği aktarıldı.

Bugün İç Anadolu Bölgesi'nde beklenen yağışların, kuvvetli ve gök gürültülü yağışların yarın daha yerel olacağı aktarıldı. 

Akdeniz Bölgesi’nde de yağışlar beklenirken, Güneydoğu Bölgesi’nde de havanın bulutlu olmasının ve iki bölgede de lodosun kuvvetli esmesinin beklendiği duyuruldu.

Karadeniz Bölgesi'nde geniş alana kuvvetli olarak etki edecek ve iki gün sürecek yağmur, daha sonraki günlerde bölge bölge etkisini sürdürecek. 

Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 1-7 Haziran 2021 tarihli haftalık hava durumu tahmini şu şekilde;

Yorumlar (0)