Meteoroloji'den sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji'den gelen son tahminlere göre bugün yurdun bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Toz taşınımı, buzlanma, sis ve çığ hakkında uyarılarda bulunan Meteoroloji, 1 Mart 2023 Çarşamba günü itibarıyla yurt genelinde hava sıcaklığının nasıl olacağına ilişkin tahminlerini de paylaştı.

YAŞAM 01.03.2023, 09:47 01.03.2023, 11:25 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den sağanak yağış ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Mart 2023 Çarşamba gününe ilişkin hava tahmin raporunu paylaştı. Meteoroloji'den gelen değerlendirmelere göre bugün Ankara'nın kuzeyi, Marmara'nın doğusu, Orta ve Batı Karadeniz ile Çankırı çevrelerinde akşam saatlerine kadar gök gürültülü ve sağanak yağışlar etkili olacak.

Yağışlar gün boyunca etkili olacak

Akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in doğusu ile Doğu Karadeniz'de etkisini gösterecek. Gece saatleri itibarıyla Marmara'nın doğusunda sağanak yağışlar görülecek. Sağanak yağışlar İstanbul'da da etkili olacak. Yurdun diğer kesimlerinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak.  

Batı ve iç kesimlerde toz taşınımı var

Yapılan uyarılara göre sabah ile gece saatlerinde yurdun doğu bölgelerinde buzlanma ve don hadisesi görülecek. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili olacak sis ve pus hadisesi nedeniyle trafikte bazı olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi. Yurdun batısında ise önceki günlerde olduğu gibi toz taşınımının görüleceği bildirildi.

Yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak?

Yurt genelinde hava sıcaklığı artmaya devam edecek. 1 Mart itibarıyla İstanbul'da hava sıcaklığı 11 derece, Ankara'da 19 derece ve İzmir'de 24 derece olacak. Adana ve Osmaniye'de termometreler 27 dereceyi gösterecek. Deprem bölgesinde bugün hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Çığ tehlikesi 7 Mart'a kadar sürecek

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Bu bölgelerdeki çığ tehlikesinin 7 Mart'a kadar süreceği kaydedildi.

Yorumlar (0)