Meteoroloji'den sağanak yağış ve çığ uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış ve kar yağışlarının etkili olacağını duyurdu. Çığ tehlikesinin sürdüğünü bildiren Meteoroloji, yurt genelinde beklenen günün en yüksek sıcaklıklarını paylaştı. İşte 2 Mart Perşembe gününe dair hava durumu tahmin raporu...

YAŞAM 02.03.2023, 10:26 03.03.2023, 08:57 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den sağanak yağış ve çığ uyarısı

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün (2 Mart Perşembe) yurdun kuzey kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Sabah saatlerinde Karadeniz geneli, Marmara'nın güneyi ile doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi sağanak yağışlı geçecek.

Öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz kıyıları ile Marmara'da yağış kesilecek. Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yağışların karla karışık sağanak şeklinde düşmesi bekleniyor. 

Ardahan'da kar yağışı bekleniyor

Gece saatleri itibarıyla Karadeniz'de yağış duracak. Ankara, Eskişehir, Sakarya'nın güneyi, Afyonkarahisar, Kütahya, Kırıkkale, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale'de sağanak yağış etkisini gösterecek. Bu saatlerde Erzincan ve Bayburt kesimlerinde sağanak yağış, Ardahan'da ise kar yağışı etkili olacak. 

Bu bölgelerde çığ tehlikesi var

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde don hadisesinin yaşanacağı kaydedildi. Sürücülerin gizli buzlanmaya karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Doğu Anadolu'nun yüksek bölgeleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çığ tehlikesinin bulunduğu belirtildi. 

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Peki 2 Mart Perşembe günü itibarıyla hava sıcaklığı nasıl olacak? Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik öngörülmüyor. İstanbul'da bugün hava sıcaklığı ortalama 10 derece, Ankara'da 19 derece, İzmir'de ise 17 derece olacak. Deprem bölgesinde ortalama sıcaklık 18-27 derece arasında olacak.

Yorumlar (0)