Meteoroloji'den "sağanak" uyarısı yapıldı

Türkiye yağışlı havanın etkisi altına giriyor. İç Ege, Trakya, Batı Karadeniz, Marmara'nın doğusu ve İç Anadolu'nun batısına sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bu yerlerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece düşmesi beklenirken, lodosun da etkili olacağı belirtildi.

YAŞAM 29.09.2020, 08:03
Meteoroloji'den "sağanak" uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre; Türkiye'nin batı, iç ve kuzey kesimleri parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Göller Yöresi, Marmara'nın kuzeyi ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevrelerinin sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor.

Yağışlar öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kütahya, Sakarya ve Zonguldak çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması, metrekare başına 21 ila 50 kilogram yağış düşmesi öngörülüyor.

Meteoroloji uzmanları ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklıklarının yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece düşeceği, diğer yerlerde ise ciddi bir farklılığın bulunmayacağı değerlendiriliyor.

Rüzgâr

Rüzgâr daha çok güney, batı ve doğu bölgelerde kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Öğle saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege ve Göller Yöresinde 40-70 km/sa arasında kuvvetli ve yer yer 70-90 km/sa arasında fırtına şeklinde esecek.

Uzmanlar çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmasının yararlı olacağını belirtiyor.

İllerde hava

İSTANBUL: Parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde ve gece saatlerinde sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 28°C

ANKARA: Parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ilçelerinde kuvvetli olmak üzere il genelinde sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı. 28°C

İZMİR: Parçalı bulutlu. 30°C

ANTALYA: Az bulutlu, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu. 34°C

ZONGULDAK: Parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar öğleden sonra ve akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli. 29°C

TRABZON: Parçalı bulutlu ve az bulutlu. 27°C

ERZURUM: Az bulutlu ve açık. 23°C

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. 35°C

Yorumlar (0)