Meteoroloji'den o bölgelere uyarı! Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerinde, Türkiye’nin batı kesimlerinin çok bulutlu, Kıyı ve Güney Ege, Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz, Uşak ve Manisa çevreleri ile gece saatleri sırasında Kocaeli ve İstanbul’un kuzey ilçelerinin yer yer yağmur, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az ve parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

YAŞAM 30.12.2021, 09:32
Meteoroloji'den o bölgelere uyarı! Sağanak yağış geliyor

Meteoroloji’den gelen değerlendirmelere göre, yağışların; Batı Akdeniz ve Kıyı Ege’de yerel kuvvetli, Antalya merkezde ve yer yer batı ilçeleriyle birlikte Muğla kıyılarında aşırı yağış şeklinde olması bekleniyor. Batı Akdeniz'in 1300 m ve üzeri yerlerinde zaman zaman yağışların, yoğun kar yağışı biçiminde olacağı öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde, doğu ve iç bölgelerde zaman zaman sis ve pus ile birlikte don ve buzlanma olayı bekleniyor.  

Sıcaklıklarda büyük bir değişiklik yok

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, sıcaklıklarda büyük bir değişiklik olmayacağı, kuzeybatı bölgelerinde mevsim normallerinin biraz üstünde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinda seyredeceği belirtiliyor. Rüzgarın ise güney ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu ile kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğudan hafif, yer yer orta kuvvette, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına olarak esmesi bekleniyor. 

Bazı şehirlerde beklenen hava durumuyla birlikte günün yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde: 

Ankara -  9 derece

- Parçalı bulutlu

İstanbul - 15 derece

- Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile kuzey ilçeleri yerel yağmur ve sağanak yağışlı. 

İzmir - 18 derece

- Çok bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı

Adana - 15 derece 

- Parçalı ve az bulutlu 

Samsun - 17 derece

- Parçalı bulutlu 

Antalya - 15 derece

- Çok bulutlu ve yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 

Trabzon - 14 derece

- Parçalı bulutlu 

Erzurum - 1 derece

- Parçalı bulutlu

Diyarbakır - 9 derece

-  Parçalı bulutlu 

Yorumlar (0)