Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış ve kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbullu vatandaşlara yarın için kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısında bulundu. Diğer yandan, Marmara Bölgesi'nin doğusu ve Düzce'nin yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

YAŞAM 10.03.2021, 20:53 11.03.2021, 14:43
Meteoroloji'den Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış ve kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'da perşembe günü yağmur ve sağanak yağış ile birlikte kuvvetli poyrazın da etkili olması beklendiği duyuruldu.

Sabah saatlerinde etkisini gösterecek

Mega kentteki yağmur ve sağanak yağışın yarın sabahın ilk saatlerden itibaren kuvvetli poyrazla (40-70 kilometre/saat) birlikte etkili (15-25 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

Sağanak yağışın öğle saatlerinde, kuzeyden esen kuvvetli rüzgarın ise yarın gece saatlerinden itibaren etkisini yitireceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli kar yağışı uyarısı

Diğer yandan, yarın sabah ilk saatlerden itibaren Çanakkale'nin doğusu ile Balıkesir, Bursa, Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da kuvvetli yağmur ve sağanak yağış öngörülüyor.

Marmara Bölgesi'nin doğusu ve Düzce'nin yüksek bölgelerinden ise karla karışık yağmur ve yer yer kuvvetli (5-20 santimetre) kar yağışı bekleniyor. 

Yorumlar (0)