Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurdun büyük bölümü, sağanak yağışların etkisine girecek. Bazı bölgelere kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak?

YAŞAM 31.05.2023, 08:11 31.05.2023, 08:48 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre yurdun büyük bölümünde sağanak yağışlı hava etkisini gösterecek. Güneydoğu Anadolu’nun doğu kesimleri, Malatya hariç Doğu Anadolu, Karadeniz, Karaman hariç İç Anadolu, Batı Akdeniz, Ege, Marmara'nın doğusu ile güneyinde sağanak yağış bekleniyor.

Adana’nın iç kesimleri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Tekirdağ ve Edirne'de de sağanak yağış görülecek. Yurdun diğer kesimlerinde hava çok bulutlu olacak. Gece saatlerinde yağışlar kesilecek. 

Kuvvetli yağışlara dikkat

Yağışların; Samsun, Sinop, Yozgat, Eskişehir, Bilecik, Balıkesir, Orta Karadeniz'in iç bölgeleri, Göller Yöresi ve İç Ege'de kuvvetli olacağı uyarısı yapıldı. Dolu yağışı, kuvvetli, rüzgar, ani sel ve yıldırım gibi olumsuzlukların yaşanabileceği aktarıldı.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişim beklenmiyor. İstanbul 25 derece, Ankara 24 derece ve İzmir 26 derece olacak. Rüzgar iç ve doğu bölgelerde güneyli yönlerden, batıda ise kuzeyli yönlerden yer yer orta kuvvette esecek. Yağış anında rüzgarın kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)