Meteoroloji'den "kuvvetli" uyarısı!

Meteoroloji raporlarında Türkiye'nin doğusunun sağanak yağış altında olacağı görülüyor. Yağışlar Rize, Ordu, Trabzon ve Artvin'de kuvvetli görünüyor. Depremin vurduğu İzmir'de hava az bulutlu olacak ve sıcaklık 20 derece dolaylarında seyredecek.

YAŞAM 02.11.2020, 08:33 02.11.2020, 17:08
Meteoroloji'den "kuvvetli" uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları tarafından yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre; Türkiye'nin iç, kuzey ve doğu kesimleri parçalı bulutlu ve çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu ve Sivas çevrelerine (yerel olmak üzere) sağanak yağışlı bir havanın hakim olacağı öngörülüyor. Yağışlar; yerel olarak Rize, Giresun, Trabzon, Artvin'in kuzey ilçeleri ve Ordu'nun doğusunda kuvvetli olacak.

Depremin vurduğu İzmir'de hava az bulutlu olacak ve sıcaklık 20 derece dolaylarında seyredecek.

Hava sıcaklığı mevsim normalleri dolaylarında görünürken, doğu kesimlerde ise havanın mevsim normalleri üzerinde olması bekleniyor. 

Rüzgar genel olarak kuzey yönlerden hafif esecek, arasıra orta kuvvette esecek. Doğu Anadolu'da ise saatte 30 ila 50 kilometre hızla güneybatı ve batı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısının yapıldığı iller

Yağışlar yerel olarak Rize, Giresun, Trabzon ile Ordu'nun doğusu ve Artvin'in kuzey ilçelerinde kuvvetli olacak. Bu yüzden başta heyelan olmak üzere birçok olumsuzluğun yaşanabileceği ve bu olumsuzluklara karşı gerek vatandaşın gerekse yerel yönetimlerin dikkatli ve tedbirli olmasının önemli olduğu bildirildi.

İllerde hava

İSTANBUL: 17°C. Parçalı bulutlu ve az bulutlu.

ANKARA: 13°C. Parçalı bulutlu ve az bulutlu.

İZMİR: 20°C. Az bulutlu.

ADANA: 26°C. Parçalı bulutlu ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (yerel olmak üzere).

ZONGULDAK: 14°C. Parçalı bulutlu.

TRABZON: 17°C. Çok bulutlu ve sağanak yağışlı. Yağışlar yerel olarak kuvvetli.

ERZURUM: 13°C. Parçalı bulutlu ve çok bulutlu. Aralıklı sağanak yağışlı.

DİYARBAKIR: 23°C. Parçalı bulutlu ve çok bulutlu. Aralıklı sağanak yağışlı.

Yorumlar (0)