Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve yoğun kar uyarısı

13 ile sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, bugün yurdun bazı kesimlerinde kuvvetli sağanak ve yoğun kar yağışlarının etkisini göstereceğini bildirdi. İşte 28 Ocak 2023 Cumartesi gününe dair hava durumu tahmin raporu...

YAŞAM 28.01.2023, 09:22 28.01.2023, 17:52 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den kuvvetli sağanak ve yoğun kar uyarısı

Meteoroloji uzmanları hafta sonu itibarıyla yurdun yavaş karlı havanın etkisine gireceğini duyurmuştu. 28 Ocak Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 ile sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Yurdun bazı bölümlerinde yoğun kar yağışlarının görüleceği kaydedildi.

Yoğun kar yağışları yüzünü gösterecek

Sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinde yoğun kar yağışının etkili olacağı bildirildi. Kuvvetli kar yağışlarının Bitlis, Kayseri, Malatya, Sivas, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Hakkari ve Muş'ta etkisinin göstermesi bekleniyor. İç Anadolu'nun batı kesimleri ile Antalya'nın kuzeyinde kar yağışları yüzünü gösterecek.

Öğle saatleri itibarıyla kar yağışları Doğu Anadolu geneline yayılacak. Karadeniz'in iç bölgeleri, İç Ege'nin yüksek kesimleri ve Marmara’nın güneybatısında görülecek karla karışık yağışlar yer yer kara dönecek. Akşam saatlerinde kar yağışları İç Anadolu'da da etkili olacak. Konya ve Karaman civarında ise kar yağışlarının görülmesi beklenmiyor.

Bu illerde kuvvetli sağanak bekleniyor

Bazı illerde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Bartın, Zonguldak, Düzce, Sakarya, Antalya'nın doğusu, Kıyı Ege, Manisa ve Kocaeli'de sağanak yağışların kuvvetli olacağı yönünde uyarı yapıldı. 

Nevşehir, Sivas, Bitlis, Van, Şırnak, Elazığ, Hakkari, Muş, Kayseri, Malatya, Erzincan'a sarı kodlu; Tunceli ve Bingöl'e ise turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Aktarılan bilgilere göre hava sıcaklığı Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'da 2 ila 4 derece düşecek. Yurdun diğer bölgelerinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik yaşanmayacak. Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz, Akdeniz'in doğusu ve İç Ege'de yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)