Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve sağanak uyarısı

Meteoroloji tarafından paylaşılan hava durumu tahminlerine göre bugün Marmara, Ege ve Akdeniz'de kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Batman, Bitlis, Siirt, Van ve Şırnak'ta ise yer yer kar yağışı etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli rüzgarların etkili olacağı bölgeyi de açıkladı. Detaylar haberde...

YAŞAM 26.01.2023, 09:22 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Ocak 2023 Perşembe gününe dair hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Aktarılan bilgilere göre bugün yurdun büyük bölümünde hava açık ve az bulutlu olacak. Hava durumunun Marmara, Ege ve Akdeniz'de yer yer çok bulutlu seyredeceği tahmin ediliyor.

Gece saatlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor

Marmara'nın batı kesimleri, Ege ve Antalya'nın batısında gece saatlerinde kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Vatandaşlar, kuvvetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı. Batman, Bitlis, Siirt, Van ve Şırnak'ın yüksek kesimlerinde de yer yer kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Yurdun doğu ve iç kesimlerinde sis hadisesinin görüleceği bildirildi.

Hava sıcaklığının düne göre yurt genelinde daha düşük olacağı kaydedildi. Buna rağmen sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde kalacağı belirtildi. Rüzgar genellikle doğudan yer yer orta kuvvette esecek. 

O bölgeye fırtına uyarısı

Gece saatlerinde Ege, Akdeniz'in batısı ile Marmara'nın güneyinde kuvvetli sağanaklarla birlikte rüzgarın fırtınaya dönüşmesi bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra bugün Ege'de güney yönlü rüzgarların eseceği, bölgenin kuzey kesimlerinde ise kuzeydoğu yönlü rüzgarların etkili olmasının beklendiği kaydedildi. Fırtınanın yarın etkisini yitireceği öngörülüyor.

Yorumlar (0)