Meteoroloji'den kuvvetli lodos ve sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den gelen son uyarılara göre bugün (11 Mart Cumartesi) yurdun batı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli lodosla birlikte sağanak yağış etkisini gösterecek. İstanbul'da etkili olması beklenen şiddetli lodos nedeniyle vatandaşlar uyarıldı. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? İşte detaylar...

YAŞAM 11.03.2023, 09:06 12.03.2023, 11:23 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den kuvvetli lodos ve sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Mart Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Adana ile Kahramanmaraş'ın kuzey bölgeleri, Yozgat, Kırşehir, Aksaray çevreleri, Orta Karadeniz'in iç bölümleri, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimleri, Batı Akdeniz, Ege ve Marmara'da günün sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 

Yapılan son değerlendirmelere göre yurdun batı kesimlerinde yer yer etkili olacak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar, sel ve su baskını riskini de beraberinde getirecek. Kuvvetli lodosla birlikte gün boyunca etkisini göstermesi beklenen kuvvetli sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi sürüyor. Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak. Hava sıcaklığı Orta ve Doğu Karadeniz'de 3-5 derece civarında yükselecek. Yurdun diğer bölgelerinde önemli bir değişiklik yaşanmayacak. 

İstanbul'da şiddetli lodos bekleniyor

Genellikle güney yönlerden esecek rüzgar nedeniyle çatı uçması ve direk devrilmesi gibi olumsuzlukların yaşanabileceği aktarıldı. Yer yer orta kuvvette etkisini gösterecek rüzgarın; Ege, Batı Akdeniz ve Karadeniz'de zaman zaman fırtınaya (70-90 km/saat) dönebileceği tahmin ediliyor. İstanbul'da etkili olması beklenen şiddetli lodos nedeniyle vatandaşların dikkatli olması istendi.

Yorumlar (0)