Meteoroloji'den kritik uyarı: Suriye'den geliyor...

MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü), yurdun doğu bölgelerinde iki gün süresince Suriye kaynaklı toz taşınımı olmasının beklendiğini bildirdi.

YAŞAM 05.04.2022, 21:32 06.04.2022, 17:20
Meteoroloji'den kritik uyarı: Suriye'den geliyor...

Meteoroloji tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, çarşamba ve perşembe günü ülkenin doğu bölgelerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı olayı öngörülüyor.

Güneybatı ve güney yönlerinden esecek olan şiddetli rüzgar ve fırtına ile birlikte çarşamba akşam saatleri itibarıyla etkisini artırması tahmin edilen toz taşınımının Van, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Siirt ve Batman dolaylarında zaman zaman kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Şanlıurfa'nın doğusu ve güneyi, Kars ve Erzurum'un güneyi, Diyarbakır, Ağrı, Muş, Iğdır ve Bingöl'de toz taşınımının yarın ve perşembe günü aralıklarla etkisini göstereceği, zaman zaman orta şiddette olması tahmin ediliyor.

Toz taşınımı sebebiyle görüş mesafesinin azalması, hava kalitesinin kötüleşmesi, yağmur alan bölgelerde çamur şeklinde yağış ve ulaşım aksamaları gibi kötü durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Toz taşınımı nedir?

Çöl bölgelerindeki küçük toz parçacıkları binlerce kilometre yol katedebiliyor. Bahse konum durum 'toz taşınımı' olarak nitelendiriliyor. Toz taşınımının etkisi toz fırtınalarıyla çok daha uzak bölgelere ulaşabiliyor.

Yorumlar (0)