Meteoroloji'den Karadeniz ve Marmara'ya yağış uyarısı

Kocaeli ve İstanbul'un güney ilçeleri, Batı Karadeniz, Sakarya, Rize ve Trabzon'un iç kesimleri MGM açıklamasına göre sağanak yağıştan etkilenecek.

YAŞAM 05.07.2021, 08:55 05.07.2021, 15:22
Meteoroloji'den Karadeniz ve Marmara'ya yağış uyarısı

Kocaeli ve İstanbul'un güney ilçeleriyle, Sakarya geneli, Trabzon, Batı Karadeniz ve Rize'nin iç kesimlerinde yarına dek yerel olarak sağanak ve bölge bölge gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Marmara ve Karadeniz'de yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olan açıklamada, ülkemizin iç ve kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu ve parçalı bulutlu olacağı ifade edildi. İstanbul ve Kocaeli'nin güneyi, Sakarya'nın tamamı, Trabzon, Batı Karadeniz ve Rize'nin iç kesimlerinde yerel olarak sağanak ve bölge bölge gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. Diğer yerlerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim değerlerinin 1 ile 3 derece altında, diğer yerler içinse mevsim normalleri civarında seyredeceği düşünülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, kimi zaman orta, yurdun güneybatı ve doğusunda ise orta kuvvette esmesi düşünülüyor.

Batı Karadeniz'de ise fırtınamsı bir rüzgarın beklendiği kaydedildi.

Yorumlar (0)