Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

MGM, Türkiye'nin, soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi altına gireceğini duyurarak uyardı. Söz konusu açıklamada, "Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde beklenen yağışların bu sıcaklık düşüşü ile birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği öngörülüyor." denildi.

YAŞAM 20.09.2021, 18:12
Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı

MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü), soğuk ve yağışlı havaya karşı uyarıda bulundu. Açıklamada, "Bu yağışlı sistemle birlikte Türkiye'nin büyük bölümünde görülecek olan yağışların, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor." denildi.

"Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de kuvvetli olacak"

MGM tarafından yapılan uyarı paylaşımında, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına gireceği öngörülüyor.

Bu yağışlı sistemle beraber Türkiye'nin büyük bir kısmında görülecek olan yağışların, Doğu Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor.

Kar yağışı uyarısı

Sıcaklıkların ise çarşamba günü akşam saatleri itibarıyla Marmara Bölgesi’nden başlayarak perşembe günü Türkiye genelinde 6 ila 10 derece düşmesi tahmin ediliyor. Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinde (1800 metre rakım ve üzeri) beklenen yağışların, bu sıcaklık düşüşü ile beraber karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde düşeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonuna kadar sürecek

Soğuk ve yağışlı sistemin cuma günü Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde etkili olduktan sonra Türkiye'yi hafta sonunda terk etmesi bekleniyor. Bu sistemle beraber görülecek kuvvetli yağışlar ile kuzeydoğu bölgelerimizin rakımı yüksek olan kesimlerinde görülebilecek zirai don hadisesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı, güncel tahmin ve uyarılarımız yakından takip edilmelidir."

Yorumlar (0)