Meteoroloji'den İstanbul'a üzücü haber!

Günlük hayatı olumsuz etkileyen ancak yaşam için hayati değere sahip kar yağışı için "1 metreyi bulacak" şeklinde şehir efsaneleri çıkınca Meteoroloji Genel Müdürlüğünden açıklama geldi: Bırakın 1 metreyi, İstanbul'da hava 15 derece ısınacak.

YAŞAM 31.01.2021, 09:22 31.01.2021, 18:21
Meteoroloji'den İstanbul'a üzücü haber!

Türkiye'nin büyük bölümü gibi İstanbul da kara hasret kaldı. Dört gözle beklenen kar yağışı istenilen düzeye ulaşmayınca, "Kar 1 metreyi bulacak" şeklinde şehir efsaneleri üretilmeye başlandı. Şehir efsanelerinden biri de “Balkanlar’dan, Türkiye’ye doğru yönelme olasılığı bulunan soğuk hava sisteminin Türkiye’ye geleceği ve İstanbul tarihinin en sert kışlarından birinin yaşanacağı, bu soğuk hava dalgasının tüm Türkiye'yi etkileyeceği” yönündeydi. Fakat Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları, bu söylentilerin gerçekle hiçbir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Bilakis, sıcaklıklar artacak!

İstanbul'da önümüzdeki hafta için söylendiği gibi "1987 yılı benzeri bir kış" beklenmediğini belirten Meteoroloji uzmanları, "Bırakın 1 metrelik karı, hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerden itibaren artarak mevsim normalleri üzerine çıkacak. İstanbul’da hava hafta ortasına doğru 15 derece kadar artacak. Pazartesi, salı, çarşamba günlerinde İstanbul'da lokal sağanak yağış geçişlerinin olacağı görülüyor. Genellikle Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgaları Balkanlar’dan geldiği için 'Balkanlardan soğuk hava gelecek' deniliyor fakat ilerleyen günlerde böyle bir soğuk hava dalgası yok." dedi.

Türkiye genelinde hava nasıl olacak?

Bugün Doğu bölgelerinde yağışların devam edeceği bilgisini veren Meteoroloji uzmanları, Doğu Akdeniz’in doğusunda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ve Doğu Anadolu’nun güneyinde sağanak ve yağmur, yüksek kesimlerde ise yoğun kar görüleceğini bildirdi. Batı Akdeniz, Kıyı Ege ve Marmara’nın batısında pazartesi ve salı günü sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış öngördüklerini açıklayan Meteoroloji uzmanları, pazartesi, salı ve çarşamba günü Doğu ve İç bölgelerde yağış beklenmediğini dile getirdi.

Yorumlar (0)