Meteoroloji'den iç bölgelere uyarı (1 Haziran 2023 Perşembe)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Haziran 2023 Perşembe gününe dair hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Yurdun bazı kesimlerinde sağanak yağışların kuvvetli olacağı kaydedildi.

YAŞAM 01.06.2023, 08:06 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den iç bölgelere uyarı (1 Haziran 2023 Perşembe)

Meteoroloji'den gelen son uyarılara göre bugün yurdun iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışlar görülecek. Bolu, Bilecik, Balıkesir, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, İç Anadolu, Akdeniz'in iç bölgeleri ve İç Ege'de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bu bölgelerde su baskını riski var

Çorum, Isparta, Afyonkarahisar, Kütahya ve İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yağışlar yerel olarak kuvvetli olacak. Yağışlardan dolayı su baskını, sel, dolu ve yıldırım gibi olumsuzlukların görülebileceği kaydedildi.

Hava sıcaklığında değişiklik yok

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İstanbul'da hava sıcaklığı 24 derece, Ankara'da 21 derece, İzmir'de ise 28 derece olacak. Yurdun doğu ve güneyinde rüzgar güneyli yönlerden, batı bölgelerde ise kuzeyli yönlerden esecek. Yağış anında rüzgarın kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği uyarısı yapıldı.

Yorumlar (0)