Meteoroloji'den flaş uyarı: Kar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı kesimleri için kar uyarısında bulundu.

YAŞAM 20.11.2020, 08:30 20.11.2020, 15:45
Meteoroloji'den flaş uyarı: Kar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan duyuruya göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi'nin doğu ve güneyi, Akdeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Karadeniz ile Kırşehir, Yozgat, Ordu, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Zonguldak ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği öngörülüyor. Öte yandan, Kocaeli, Sakarya ve İstanbul'un kuzey kesimleri, Denizli ve Uşak'ın doğusu, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Muğla'nın güney kesimleri, Düzce'nin kıyı kesimleri ile başkent Ankara'nın doğu ve güneyinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Genel olarak yağışların yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Muğla çevreleri ile Akdeniz kıyılarında yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kar uyarısı!

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu Bölgesi'nin güney ve doğusunun yüksekleri, Batı Akdeniz'in yüksek kesimleri, Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğu ve kuzeyi ile Afyonkarahisar çevrelerinde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor. Antalya'nın doğusunda yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığının Türkiye'nin güneybatısında 2-4 derece artması, güneydoğusunda ise 3-5 derece azalması bekleniyor. Türkiye'nin diğer kesimlerinde hava sıcaklığında kritik bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgâr

Rüzgârın genel olarak kuzeyden hafif kuvvette, bazen orta kuvvette esmesi bekleniyor. Kuzey Ege ve Marmara kıyılarında rüzgârın kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. 

İstanbul'da hava durumu

İstanbul'un çok bulutlu geçmesi bekleniyor. Kuzey kesimlerinin ise hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. 13°

Ankara'da hava durumu

Ankara'nın parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güney ve doğusunun ise hafif yağmurlu geçmesi bekleniyor. 10°

İzmir'de hava durumu

İzmir'in parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. 16°

Antalya'da hava durumu

Antalya'nın çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. 18°

Trabzon'da hava durumu

Trabzon'un çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 13°

Erzurum'da hava durumu

Erzurum'un parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor. 5°

Diyarbakır'da hava durumu

Diyarbakır'ın parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu geçeceği öngörülüyor. 12°

Yorumlar (0)