Meteoroloji'den "aşırı yağış" uyarısı!

Batı Karadeniz'deki 6 il için kırmızı kodlu uyarı veren Meteoroloji, meydana gelecek aşırı yağışların ciddi riskler oluşturduğunu bildirdi. Kastamonu'da gece saatlerinde başlayan aşırı yağışlar, dere taşkınlarına neden oldu. Öğle saatlerinden sonra yurdun büyük bölümünde sağanak yağışların etkili olacağı kaydedildi.

YAŞAM 27.06.2022, 09:19 27.06.2022, 14:46 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den "aşırı yağış" uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftanın ilk iş gününde yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin tahminlerini paylaştı. Orta ve Batı Karadeniz'de bulunan 6 il için kırmızı uyarıda bulunan Meteoroloji, buralarda yaşayan vatandaşların ani sel, yıldırım ve toprak kaymalarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

6 ile kırmızı kodlu uyarı

Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop'a kırmızı kodlu uyarı veren Meteoroloji, bu bölgelerde aşırı yağışların görüleceğini aktardı. Beklenen oldu ve gece saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar nedeniyle Kastamonu'da dereler taştı. 

AFAD uyardı: Üst katlara çıkın!

Gece saatlerinden bu yana kentte etkisini gösteren kuvvetli yağışlar, bazı ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden oldu. Söke Çayının taşma aşamasına geldiğini bildiren Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), evlerin ilk katlarında oturanların önlem olarak üst katlara çıkmaları gerektiğini kaydetti.

Yurdun büyük kısmında yağış var!

Yapılan uyarılara göre kuvvetli yağışların, öğle saatlerinden itibaren Ankara ve Yozgat'ta da etkisini göstereceği belirtildi. Günün ilerleyen saatlerinde Karadeniz, Doğu Anadolu'nun orta ve kuzey kesimleri, İç Anadolu ile Marmara'nın kuzeyinde sağanak yağışların etkili olmasının beklendiği kaydedildi. Bu gece itibarıyla Kocaeli civarında kuvvetli yağışların görüleceği aktarıldı.

Yorumlar (0)