Meteoroloji'den açıklama: 52 ile sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerinde, doğu illerinde bugün kuvvetli yağışların beklendiği açıklanırken, pazar günü ise Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 52 kente sağanak yağış uyarısı yapıldı. 

YAŞAM 30.10.2021, 09:19
Meteoroloji'den açıklama: 52 ile sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, günlük hava tahminlerini yayınladı.

Doğu illerinde kuvvetli yağış

Meteorolojinin değerlendirmesine göre, bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz ile Ege'nin güney kıyıları, Akdeniz'in batısının yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve parçalı geçmesi bekleniyor. Erzurum çevreleri ile Bitlis, Tunceli, Bingöl, Muş ve Erzincan’ın yüksek bölgelerinde, Van'ın batısı ve güneyi, Hakkari'nin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve zaman zaman kar, diğer yerlerde yağmur ve sağanak bekleniyor.

Yağışların Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Diyarbakır, Bitlis, Muş ve Bingöl çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Ege, Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun doğu ve kuzeyi ile Karadeniz'in iç bölgelerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Kıyı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1-3 derece üstünde, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyretmesi öngörülüyor.

Rüzgarın, genellikle doğu ve iç kesimlerde doğu ve güneydoğulu, diğer bölgelerde kuzeydoğudan hafif, yer yer orta kuvvette, Marmara Bölgesi ve Marmara Denizi’nin batısı ile Çanakkale etrafında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına olarak esmesi bekleniyor.

52 ile sağanak yağış uyarısı

Pazar günü 52 kentte sağanak yağmur bekleniyor. İstanbul, İzmir, Ankara, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Balıkesir, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Kütahya, Aydın, Manisa, Muğla, Denizli, Antalya, Burdur, Konya, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Uşak, Konya, Niğde, Bolu, Kayseri, Kahramanmaraş, Sivas, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Elazığ, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Siirt, Batman, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Iğdır, Van, Ağrı, Bingöl, Muş, Tunceli, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum ve Bayburt’ta kuvvetli yağış görülecek.

Yorumlar (0)