Meteoroloji'den 8 il için sarı uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cumartesi günü için 8 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Yurdun bazı bölgelerinde etkili olacak sağanak yağışların nedeniyle ani sel, rüzgâr ve yıldırım gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi.

YAŞAM 18.06.2022, 00:27 19.06.2022, 12:11 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den 8 il için sarı uyarı!

Meteoroloji, bugün (18 Haziran Cumartesi) yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin tahminlerini paylaştı. Öğle saatlerinden itibaren yurdun bazı bölgelerinde sağanak yağışın görüleceği kaydedildi.

Kastamonu, Karabük, Bilecik, Eskişehir ve Kütahya'da sağanak yağışlar etkili olacak. Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde kuvvetli sağanak yağışların görülebileceğini aktaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşlara uyarılarda bulundu. 

O illerde kuvvetli yağışlar etkili olabilir

Kuvvetli yağışlar nedeniyle su baskınları ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği aktarıldı. Ankara, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Manisa ve İzmir'e sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu kentlerde yıldırım düşmesi riskinin bulunduğu aktarıldı.

Ankara Valiliği uyardı: Ani sel ve rüzgarlara dikkat!

Önceki hafta sel felaketiyle boğuşan başkent Ankara'da bugün de sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Ankara Valiliği, hava olayları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Ankara'nın özellikle güney ve batısındaki ilçelerde kuvvetli sağanak yağışların etkisini gösterebileceği belirtildi. Sağanak yağışlardan dolayı ani sel, kuvvetli rüzgâr ve yıldırım gibi olumsuzlukların yaşanabileceği bildirildi.

Yorumlar (0)