Meteoroloji'den 6 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Aralık 2022 Salı günü yurt genelinde hava durumunun nasıl olacağına ilişkin tahminlerini paylaştı. Bazı illerde sağanak yağış ve kar yağışının etkili olacağı belirtildi. 6 il için sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

YAŞAM 27.12.2022, 09:54 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den 6 il için sarı kodlu uyarı

Yılın son haftasında yurt genelinde hava durumunun nasıl olacağı merak ediliyor. 27 Aralık 2022 Salı günü itibarıyla Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurdun bazı kesimlerinde sağanak yağış ve hafif kar etkili olacak. 

Sağanak ve kar yağışı, bu illerde etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak yağışların etkisini göstereceğini bildirdi. Rize ve Artvin'in iç kesimleriyle birlikte Van, Erzurum, Bingöl, Muş ve Bitlis civarında hafif kar yağışının görülmesi bekleniyor. Sabah saatlerinde Şanlıurfa'nın doğu ilçelerinde, gece saatlerinde ise Karabük, Kastamonu, Sinop ve Bartın çevrelerinde sağanak yağışlar etkili olacak. 

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Yurdun iç kesimlerinde, doğu bölgelerde ve Marmara'da zaman zaman etkisini gösterecek sis nedeniyle görüş mesafesi düşecek. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Aktarılan bilgilere göre yurdun batısında ve güneydoğu bölgelerinde bugün itibarıyla sıcaklıklar 2-5 derece artacak. Yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında olacak. 

Bu illerde kuvvetli rüzgar bekleniyor

Meteoroloji, kuvvetli rüzgarların etkisini göstereceği 6 il için sarı kodlu uyarı verdi. Antalya, Adana, Osmaniye, Mersin, KahramanMaraş ile Karaman'da rüzgarların kuzeyli yönlerden eseceği belirtildi. Yer yer orta kuvvette eseceği tahmin edilen rüzgarlar nedeniyle çatı uçması ve direk devrilmesi gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi.

Yorumlar (0)