Meteoroloji'den 5 ile sarı uyarı: Su baskını riski var!

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli yağışlar etkili olacak. 5 il için sarı uyarı veren Meteoroloji, ani su baskını riskine karşı uyardı.

YAŞAM 20.08.2022, 00:28 20.08.2022, 10:38 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den 5 ile sarı uyarı: Su baskını riski var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 Ağustos Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre Doğu Karadeniz'de Kuvvetli sağanak yağışların beklendiği bildirildi. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'e sarı uyarı verildi. Bu illerde gece 00.00-06.00 arasında kuvvetli yağışların etkili olacağı belirtildi. 

Ani su baskını tehlikesi var!

Gelen uyarılara göre saat 06.00-12.00 arasında Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz, Erzincan, Sivas, Bayburt ve Tokat civarında yer yer kuvvetli yağışlar görülecek. Kuvvetli yağışlar nedeniyle ani su baskını, dolu ve sel riskinin bulunduğu aktarıldı. Yıldırım düşmelerine karşı da dikkatli olunması gerektiği ifade edildi. Zonguldak, Düzce, Bartın, Mersin ve Adana'da ise hafif yağış geçişlerinin beklendiği kaydedildi. 

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Cumartesi günü yurdun kuzey kesimlerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinde olacak. Edirne, Çanakkale, Ege'nin batısı ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Karadeniz'in dışında yurdun diğer bölgelerinde hava az bulutlu ve açık geçecek.

Yorumlar (0)