Meteoroloji'den 42 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Toz taşınımı geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son verilerine göre, ülkenin büyük bölümünde kuvvetli rüzgar ve yağış etkili olacak. Doğu bölgelerinde ise Suriye kaynaklı olmak üzere toz taşınımı bekleniyor.

YAŞAM 07.04.2022, 08:28
Meteoroloji'den 42 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı: Toz taşınımı geliyor!

Meteoroloji'nin bilgilerinde, Türkiye genelinde kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı yapıldı.

42 il için uyarı!

Ülkenin doğu bölgelerinde, Suriye kaynaklı olmak üzere toz taşınımı hadisesi bekleniyor.

Güney ve güneybatıdan esecek olan kuvvetli fırtına ve rüzgar ile beraber etkisini artıracağı tahmin edilen toz taşınımının Van, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Siirt ve Batman çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olacağı öngörülüyor.

MGM, 7 il için 'turuncu' ve 35 il için 'sarı' uyarı yaptı. Listedeki illerde ikamet eden vatandaşlardan, su baskınlarına ve ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Güneybatıda fırtına beklentisi 

Marmara’nın güneyinde bugün öğle saatlerinden sonra (Balıkesir’in güneyi, Çanakkale’nin güneyi, Bursa’nın güney bölgesi) akşam saatlerinden sonra Ege Bölgesi ile birlikte Göller yöresi ve Konya ve Eskişehir çevrelerinde, gece Antalya’nın Doğusunun yüksek bölgeleri ile İç Anadolu'nun güneydoğu bölgelerinde rüzgarın, güney ve güneybatıdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına olmak üzere eseceği tahmin ediliyor.

Marmara’da yağış

MGM'den gelen duyuruda, Marmara’nın güneydoğusunda (Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa ve Kocaeli’nin güney bölgesi) bugün öğle saatlerinin ardından sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Yaşanabilecek ani sel, yıldırım, su baskını, dolu yağışı, yağış esnasında rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşlardan, tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

Yorumlar (0)