Meteoroloji'den 37 kente sarı kodlu uyarı! Bir açıklama da İBB'den geldi

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden gelen açıklamaya göre, 17 Kasım Perşembe günü 37 şehre sarı kodlu uyarı yapıldı. İBB de perşembe günü İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren, rüzgarın fırtına şeklinde esmesi ve sağanak yağış geçişleri beklendiğini duyurarak uyardı. İşte MGM 5 günlük hava durumu raporu…

YAŞAM 17.11.2022, 07:00 17.11.2022, 17:15
Meteoroloji'den 37 kente sarı kodlu uyarı! Bir açıklama da İBB'den geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava raporuna göre, bugün Marmara Bölgesi'nde beklenen fırtınanın başlayacağı ve akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Kuvvetli rüzgar sebebiyle ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, ağaç veya direklerin devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

4 bölgeye uyarı

Marmara, Batı ve Orta Karadeniz ve Ege bölgeleri ile Doğu Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeyinde bugün kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün Ege, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli; Kuzey Ege ve Marmara’da zaman zaman kısa süreli fırtına biçiminde eseceğini tahmin ediyor.

Akşam saatlerinden sonra rüzgarın etkisini kaybetmesi bekleniyor.

37 kente sarı kodlu uyarı

Meteoroloji, bugünkü kuvvetli rüzgar ve fırtına sebebiyle 37 kente sarı kodlu uyarıda bulundu.

Sarı kodlu uyarı nedir?

Sarı, havada "potansiyel tehlike durumuna dikkat çekiyor. Tahmin edilen meteorolojik olay, olağan dışı olmamakla beraber, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli davranılması uyarısı yapılıyor.

İBB’den uyarı

İBB’den gelen açıklamada, "Meteorolojik verilere göre, İstanbul ve yurdun batı bölgeleri, Orta Akdenizden gelecek alçak basınç sisteminin etkisine giriyor. Bu sebeple hâlihazırda güneyden hafif esen rüzgârın perşembe öğle saatlerinden sonra kuvvetlenerek aralıklarla fırtına biçiminde etkili olacağı, beraberinde aralıklı sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı belirtiliyor. Saatte 40-65 kilometre hızla eseceği düşünülen fırtınanın, kısa süreli hamleler ile 70-75 kilometrelik fırtınaya dönüşebileceği belirtiliyor. İBB, perşembe gününden sonra fırtına ve şiddetli yağmur sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı müdahalede bulunacak ekiplerini sahada hazır tutacak" sözleri kullanıldı.

İstanbullulara kuvvetli rüzgâr sebebiyle hava ve deniz trafiğinde yaşanabilecek aksamalar ile ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca gazı zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

Öte yandan, güneyin yağışlı ve ılık havasını bölgemize taşıyan sistem sebebiyle beklenen yağmurların salı gününe kadar devam etmesi, önümüzdeki hafta boyunca sıcaklıkların 15-18 derecede seyretmesi bekleniyor. İstanbul'da 21 Kasım'a kadar hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, 21-30 Kasım arasında mevsim normalleri ila 1 ila 3 derece altında seyredeceği belirtiliyor.

Meteoroloji'nin 5 günlük hava raporu

Yorumlar (0)