Meteoroloji'den 30 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış, rüzgar ve dolu!

30 il için sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji, kuvvetli yağış beklenen bölgeleri sıraladı. Su baskını, ani dolu yağışı ve yıldırım gibi olumsuzluklara dikkatli olunması gerektiği belirtildi. İşte 3 Haziran 2023 Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahminleri...

YAŞAM 03.06.2023, 10:05 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den 30 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış, rüzgar ve dolu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Haziran Cumartesi gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Yapılan son değerlendirmelere göre Güneydoğu Anadolu'nun doğu kesimleri, Malatya hariç Doğu Anadolu, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Trakya hariç Marmara'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

30 il için sarı alarm

Meteoroloji, 30 il için sarı alarm verdi. Sarı kodlu uyarı verilen illerin; Ankara, Düzce, Karabük, Yalova, Bartın, Kırıkkale, Zonguldak, Uşak, Sinop, Sakarya, Muğla, Manisa, Kütahya, Kocaeli, Kastamonu, İzmir, İstanbul, Isparta, Eskişehir, Denizli, Çankırı, Çanakkale, Bursa, Burdur, Bolu, Bilecik, Balıkesir, Aydın, Antalya ve Afyonkarahisar olduğu kaydedildi.

Bu bölgelerde yağışlar kuvvetli olacak

Yağışlar; Çanakkale'nin doğu ilçeleri, Antalya'nın batısı ile kuzeyi, Burdur, Isparta, Çorum, Batı Karadeniz'in iç bölgeleri, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimleri, Ege ile Marmara'nın doğusu ve güneyinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olacak. Yağış anında kuvvetli rüzgarın etkili olabileceği uyarısı yapıldı. Su baskını, ani dolu yağışı ve yıldırım gibi olumsuzluklara dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. 

Yorumlar (0)