Meteoroloji'den 20 il için sarı alarm!

20 il için sarı alarm veren Meteoroloji, kuvvetli yağış beklenen bölgeleri sıraladı. Hava sıcaklığının batıda düşüşe geçeceği kaydedildi. İşte 18 Mayıs 2023 Perşembe gününe ilişkin hava durumu tahminleri...

YAŞAM 18.05.2023, 08:13 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den 20 il için sarı alarm!

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre bugün Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, Orta ve Batı Karadeniz, Karaman ve Konya hariç İç Anadolu, Akdeniz'in doğusu ile batısı, Ege ve Marmara'da sağanak yağışlar etkili olacak. Van'ın doğu ilçeleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde de gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Batı kesimlerde sıcaklık düşüyor

Yurdun batısında hava sıcaklığı 4 ila 6 derece düşecek. Diğer bölgelerde önemli bir değişim yaşanmayacak. Güneyli yönlerden esecek rüzgarlar, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun doğu kesimlerinde yer yer fırtına (40-70 km/sa) şeklinde hissedilecek.

Bu bölgelerde kuvvetli yağış var

Çorum, Amasya, Çankırı, Ankara'nın batısı ile kuzeyi, Eskişehir, Kütahya'nın kuzey kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale'nin iç bölgeleri ve İstanbul'da yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışların dolu, ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)