Meteoroloji'den 17 ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun bazı kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağının tahmin edildiğini bildirdi. 17 ile sarı uyarı verildi, şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekildi. İşte 12 Eylül Pazartesi günü yurt genelinde beklenen hava durumu...

YAŞAM 12.09.2022, 09:56 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den 17 ile sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor!

Vatandaşlar, haftanın ilk gününde yurt genelinde hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün (12 Eylül Pazartesi) beklenen hava durumu ile ilgili tahminlerini paylaştı. 17 ile sarı uyarı veren Meteoroloji, kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Kuvvetli yağışlar nedeniyle su baskını, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışının görülebileceği kaydedildi.

Şiddetli yağışlara dikkat!

Edinilen bilgilere göre bugün sabah saatlerinde Marmara'nın kuzeyi ile batısında başlayan kuvvetli sağanak yağışlar, öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz kıyılarında da etkisini gösterecek. Şiddetli yağışların öğle saatlerinden sonra İstanbul'un Anadolu Yakası, Yalova, Sakarya ve Batı Karadeniz genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

17 ile sarı uyarı verildi

Meteoroloji, kuvvetli yağışlarda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarıda bulundu. Bugün için sarı uyarı verilen iller; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Çankırı, Bartın, Kastamonu ve Sinop oldu. Sağanak yağışlar öğle saatlerinden sonra Marmara, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun kuzeyi, Konya, Isparta ve Niğde civarında etkili olacak.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Hava sıcaklığı yurdun batı ve kuzeyinde 2-6 derece arasında düşecek. Diğer bölgelerde ciddi bir değişiklik beklenmiyor. Gün boyunca bulutsuz bir havanın hâkim olacağı Güneydoğu Anadolu'da rüzgârın güneyli yönlerden esmesi bekleniyor. Yurdun diğer kesimlerinde ise rüzgâr batı ve kuzeyden esecek.

Yorumlar (0)