Meteoroloji'den 13 ile sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurdun bazı kesimlerinde sağanak yağışlar etkili olacak. 13 ile sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji, hava sıcaklığının bazı bölgelerde düşeceğini bildirdi. Detaylar haberde...

YAŞAM 04.10.2022, 09:22 05.10.2022, 08:28 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den 13 ile sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugüne dair (4 Ekim Salı) hava durumu tahminlerini paylaştı. Artvin, Trabzon, Rize, Ardahan, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Zonguldak için sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji, sağanak yağışlar nedeniyle su baskını ve sel gibi olumsuzlukların yaşanabileceğini bildirdi. 

Bu bölgelerde yağış var

Günün erken saatlerinde Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz ve Adana civarında etkili olacak sağanak yağışların, öğleden sonra Karadeniz geneline yayılacağı kaydedildi. Öğle saatlerinden sonra sağanak yağışların İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Yalova'da etkili olacağı belirtildi. İç Anadolu ile Akdeniz'in doğu kesimlerinde de sağanak yağışların beklendiğini duyuran Meteoroloji, akşam saatlerinde yağışların İstanbul'u terk edeceğini aktardı.

Ordu'da kuvvetli sağanak bekleniyor

Ordu'da akşam saatlerinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağışlara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği kaydedildi. Sağanak yağışların gece saatlerinde Karadeniz'in kıyı kesimlerinde etkisini sürdüreceği belirtildi. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde güneyli rüzgarlar (50-80 km/sa) etkisini gösterecek.

Hava sıcaklığı nasıl olacak? 

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Hava sıcaklığı yurdun doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek. Batman'da hava sıcaklığı 35, Diyarbakır'da ise 33 derece civarında olacak. Yurdun kuzey bölgelerinde ise hava sıcaklığının mevsim normallerinden 1 ila 3 derece düşük seyredeceği aktarıldı. Hava sıcaklığı bugün İstanbul'da 20, Ankara'da 22 ve İzmir'de 26 derece olacak. 

Yorumlar (0)