Meteoroloji bu illere "fırtına" uyarısı yaptı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü ise İç Anadolu'da 5 il için fırtına uyarısı yaptı.

YAŞAM 13.01.2021, 15:49 14.01.2021, 13:52
Meteoroloji bu illere "fırtına" uyarısı yaptı!

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğüne bağlı Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi uzmanlarının son değerlendirme ve tahminlerine göre, akşam saatleri sonrası Sivas ve Kayseri çevrelerinde yağışların ilk olarak "kuvvetli yağmur" şeklinde başlayacağını ardından karla karışık yağmura ve kar yağışına döneceğini bildirdi.

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü uzmanları; Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat illeri çevrelerinde de yağışın akşam saatlerinde kuvvetli yağmur şeklirde başlayacağını ve karla karışık yağmura ve kar yağışına döneceğini kaydetti.

Ayrıca Kayseri, Sivas, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat'ta kuvvetli rüzgar ile fırtına görülecek. 

Kuvvetli rüzgârın güneyli yönlerden eseceğini, fırtınanın ise yüksek kesimlerdeki hızının yaklaşık olarak saatte 100 kilometre dolaylarına kadar çıkacağını belirten Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü uzmanları, ulaşımda muhtemel yaşanabilecek aksaklıklara, ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasının yarar sağlayacağını vurguladı.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yarın için Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu genelinde güney yönlerden saatteki hızı 50 ila 80 kilometreye varacak kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşmasının öngörüldüğü uyarısında bulundu.

Kuvvetli rüzgar ve zaman zaman da fırtınanın ulaşımda aksamalara yol açabileceği; ağaç devrilmesi, çatı uçması, baca ve soba gazı zehirlenmeleri gibi durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiği kaydedildi.

Yorumlar (0)