Meteoroloji bölge bölge uyardı: Şiddetli kar uyarısı!

Marmara’nın doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey kesimleri ve Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yoğun kar beklendiği aktarıldı. Öte yandan kar kalınlığının İstanbul'da 30 santimetreyi bulacağı ifade edildi.

YAŞAM 18.03.2022, 11:38 19.03.2022, 12:56
Meteoroloji bölge bölge uyardı: Şiddetli kar uyarısı!

Kış, Türkiye genelinde etkisini hissettirmeye devam ediyor.

Birçok ilde eğitime ara verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, ülke genelinin çok bulutlu ve parçalı olması beklenirken, İstanbul dahil olmak üzere birçok il yoğun kar yağışı sebebiyle uyarıldı.

Olumsuz hava şartları sebebiyle birçok il ve ilçede eğitime ara verildi.

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güney Anadolu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Kırklareli'nin kıyı bölgeleri, Mersin, Afyonkarahisar, Kütahya, Adana'nın batısı ve kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği belirtiliyor

‘İstanbul’da kar kalınlığı 30 santimetreyi bulacak’

Cumartesi ve pazar günleri İstanbul’da özellikle kar kalınlığının Boğaz çevresinde 8-10 cm, Terkos çevresinde ise 30 cm civarında olması bekleniyor.

İstanbul’da kar yağışı, salı ve çarşamba gününe kadar etkisi hissettirmeye devam edecek.

Yoğun ve kuvvetli kar uyarısı

Genellikle kar ve karla karışık yağmur, Güneydoğu Anadolu'nun güneybatısı ve Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak olarak görülmesi beklenen yağışların, gece saatleri civarında Trabzon'un doğusu ile Hopa ve Rize çevrelerinde, yarın Batı Karadeniz, Marmara’nın doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Karadeniz, İstanbul, Bingöl, Elazığ, Bitlis, Muş çevreleri ile Batman’ın doğu ve kuzeyi ile Diyarbakır’da yerel olarak yoğun ve kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

Yüksek yerlerde çığ tehlikesi

Karadeniz'in yüksek ve iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli bölgelerde çığ tehlikesi uyarısı yapılırken doğu, iç ve kuzey kesimlerde don ve buzlanma olayı bekleniyor.

İç kesimlerde sıcaklık 2-5 derece azalacak

Yarın hava sıcaklığının batı ve iç kesimlerde 2-5 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik yaşanmayacağı, ülke genelinde mevsim normallerinin altında olacağı belirtiliyor.

Genellikle rüzgarın kuzeyli, güneydoğuda güneyli bölgelerde hafif, yer yer orta kuvvette, Kıyı Ege, Marmara ile Batı Akdeniz'de kısa süreli ve kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerdeki hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları şu şekilde:

Ankara: 1 derece, çok bulutlu, öğle saatlerinin ardından hafif kar yağışlı. 

İstanbul: 3 derece, çok bulutlu, yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı.

Adana: 14 derece, çok bulutlu, batı ve kuzey bölgeleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı.

İzmir: 9 derece, çok bulutlu ve parçalı.

Antalya: 18 derece, çok bulutlu ve parçalı.

Trabzon: 3 derece, çok bulutlu, kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Samsun: 3 derece, kar yağışlı ve çok bulutlu. Yerel olmak üzere yağışların kuvvetli olması bekleniyor. 

Erzurum: -2 derece, çok bulutlu ve yer yer kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinin ardından kuvvetli ve yoğun kar biçiminde olması bekleniyor.

Diyarbakır: 6 derece, çok bulutlu ve parçalı, yer yer yağmurlu ve karla karışık yağmurlu, yüksek bölgeleri kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların doğu ve kuzey kesimlerinde ara ara kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den 5 günlük hava raporu:

Yorumlar (0)