Meteoroloji bölge bölge uyardı: Fırtına ve yağmur geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre bugün hava durumu nasıl olacak? Ayrıntılar haberimizde...

YAŞAM 21.05.2020, 09:07
Meteoroloji bölge bölge uyardı: Fırtına ve yağmur geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan hava durumu tahminlerine göre; Batı Karadeniz, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Göller Yöresi ile Manisa, İzmir, Kütahya, Afyonkarahisar, Samsun, Sivas, Tokat ve Amasya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Yağışların, Batı Karadeniz, Çanakkale çevreleri, Sakarya ile Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.  

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığının; Türkiye'nin batı kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı öngörülüyor.

Rüzgâr

Rüzgârın; Marmara'nın kuzey ve batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40 - 60 km/sa.), Göller Yöresi, İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Ege'de güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 yer yer kısa süreli 70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış ve fırtına için uyarı!

Yağışların; Batı Karadeniz, Çanakkale çevreleri, Sakarya ile Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuz koşullara karşı (yıldırım, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Kuvvetli rüzgâr için uyarı!

Rüzgârın; Göller Yöresi,  İç Ege, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun batısında güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 yer yer kısa süreli 70-80 km/saat) şeklinde eseceği öngörüldüğünden vatandaşların çatı uçması,  ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi ve yer yer toz taşınımı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. 

İSTANBUL, 22°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bu sabah saatlerinde kuzeyi puslu ve yer yer sisli

İZMİR, 27°C

Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA, 33°C

Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Yorumlar (0)