Meteoroloji bildirdi: Karadeniz yine sele teslim olacak 

Meteoroloji, yurdun iç ve kuzey kesimlerinde hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceğini ve gök gürültülü sağanak yağışın meydana geleceğini bildirdi. Karadeniz Bölgesi için ise sel ve su baskını uyarısı yapıldı. 

YAŞAM 01.09.2021, 14:04 02.09.2021, 09:10
Meteoroloji bildirdi: Karadeniz yine sele teslim olacak 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeyi ve iç kesimleri için gök gürültülü sağanak yağış, sel ve su baskını uyarılarında bulundu: “Sel, yıldırım, kuvvetli rüzgar, heyelan, fırtına, su baskını, dolu yağışı ve ulaşımda aksama meydana gelebilir.” 

Şiddetli yağışların perşembe ve cuma günü bölgede etkili olacağını bildiren hava durumu raporlarına göre sel ve su baskınları meydana gelebilir. Karadeniz Bölgesi’nde özellikle Trabzon, Rize Artvin, Ordu, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Giresun ve Samsun ile çevrelerinde şiddetli rüzgarın yanı sıra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.  



Sıcaklıklar hızla düşecek 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin kuzey ve iç kesimlerinde sıcaklıkların hızlı şekilde düşeceğini bildirdi. İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından açıklamaya göre yağışlı ve serin hava, yurdun yalnızca kuzey ve iç kesimlerinde etkili olacak. Bu bölgelerde sıcaklıklar, hissedilir derecede azalacak. Marmara Bölgesi’nde de sıcaklıklar, mevsim normallerinin 6 derece kadar altına inecek. 

Yorumlar (0)