Meteoroloji açıkladı: Çöl sıcaklıkları geliyor

5 günlük hava tahmin raporunu yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinden daha düşük olan hava sıcaklığının yükseleceğini ve yurt genelinde çöl sıcaklıklarının etkisini göstereceğini dile getirildi. İşte 5 günlük hava tahmini…

YAŞAM 14.09.2022, 09:26 15.09.2022, 11:05
Meteoroloji açıkladı: Çöl sıcaklıkları geliyor

Meteoroloji tarafından yayınlanan 5 günlük hava tahmin raporuna göre, ülke genelinde görülen mevsim normallerinden daha düşük olan sıcaklıkların artacağı ve ülke tümelinde çöl sıcaklarının görüleceği ifade edildi. Ankara ve İstanbul'da etkili olacak sıcaklığın 35 dereceye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor. Peki, İzmir, Ankara, İstanbul ve diğer kentlerde hafta sonu hava durumu nasıl olacak? İşte ayrıntılar…

Ülke genelinde çöl sıcaklıkları etkili olacak

Yurt genelinde hava sıcaklıkları perşembe günü de içerisinde olmak üzere yükselmeye başlayacak. Cuma gününden pazara kadar çöl sıcaklıkları ülke geneline hakim olacak. İstanbul ve Ankara'da hava sıcaklıkları 35 dereceye kadar ulaşacak.

14 Eylül 2022 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen son tahminlere göre, Orta ve Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Hatay, Muş ve Tokat çevreleri, Doğu Karadeniz, Osmaniye ve Adana’nın güney bölgelerinin gök gürültülü sağanak ve yerel sağanak yağışlı olacağı belirtiliyor. Yağışların, Artvin’in kıyı bölgeleri, Rize çevresi ve Trabzon'un doğu ilçelerinde bölgesel kuvvetli görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının doğu ve iç bölgelerde 2-6 derece düşeceği, diğer bölgelerde ise büyük bir farklılık yaşanmayacağı tahmin ediliyor.

14 Eylül 2022 İstanbul’da hava durumu nasıl olacak?

İstanbul için bugün güneşli bir hava tahmin edilirken öğle saatlerinde görülecek hava sıcaklığı ise 26 dereceye ulaşacak. Rüzgarın daha düşük kuvvette seyretmesiyle beraber sıcaklıklarda da yükseliş görülecek.

Yorumlar (0)