Meteoroloji açıkladı: Bugün hangi illerde sağanak yağış görülecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Ağustos 2022 Pazar gününe ilişkin hava durumu tahminlerini paylaştı. Yayımlanan mesajda, bugün sağanak yağış beklenen iller de tek tek açıklandı. 

YAŞAM 14.08.2022, 08:40 15.08.2022, 09:54
Meteoroloji açıkladı: Bugün hangi illerde sağanak yağış görülecek?

Meteoroloji’den alınan verilere göre bugün Marmara Bölgesi’nin güneydoğusu ve kuzeybatısı, Kuzey Ege, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri, Batı Karadeniz’in iç bölgeleri ve Toroslar bölgesinde yerel sağanak yağışlar etkili olacak. Yağışların özellikle Eskişehir, Kütahya, Bolu, Bilecik, Bursa, Karabük, Sakarya, Çankırı ve Ankara’nın batı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

İstanbul’da öğleden sonra yağış bekleniyor

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda da öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışların başlayacak. Gün içinde yağış beklenen bölgelere ilişkin bir uyarı mesajı paylaşan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, muhtemel olumsuzluklara karşı vatandaşları tedbirli olmaya davet etti. Öte yandan Akdeniz Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki bazı bölgelerde hissedilen sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Diğer bölgelerdeki hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. 

Yorumlar (0)